De techniek van responsive webdesign

In deze tijd is responsive webdesign steeds meer nodig. Hier gaat het om ontwerp van websites die zich aanpassen aan alle mobiele apparaten die bestaan. Het voordeel van deze techniek is dat er niet meerdere ontwerpen noodzakelijk zijn. Iedereen gebruikt meerdere apparaten die ook nog eens allemaal verbinding kunnen maken met het internet. Daarom zijn steeds meer websitebouwers gedwongen om deze gepast te maken aan allerlei apparaten. Webton is een van de bedrijven die hier ervaren in is. Al meerdere ondernemers hebben gebruik gemaakt van onze diensten om zo meer aan te sluiten bij de vraag van de consumenten. U kan het even voor u uitschuiven maar uiteindelijk kan u niet meer om responsive webdesign heen. In dat geval kan u terecht bij Webton. Op meerdere manieren worden wij ingezet om websites en internetmarketing voor diverse ondernemingen te beheren. Onze service bestaat uit een compleet pakket die bijdraagt aan het onderhoud van uw online succes. Daarom hebben wij ook responsive webdesign aan dit pakket toegevoegd. Op deze manier is uw website goed te lezen vanaf de volgende apparaten:

 • mobiele telefoon
 • tablet
 • computer
 • laptop

De grootte van het scherm is niet meer belangrijk, uw website past zich helemaal aan. Zo blijft de informatie goed te lezen. Want dat is het voordeel van responsive webdesign. De informatie is toegankelijk en zichtbaar op alle schermen en apparaten. Maar naast technologie zijn er meer punten die een internetpagina beter doet overkomen. Het zit hem niet alleen in het bouwen van de website, maar ook in de teksten die erop gepubliceerd worden of het content management systeem. Webton weet alle aspecten samen te voegen zodat uw website altijd te lezen is. Het is een andere manier om de bezoekers te trekken. Hoe makkelijker de informatie te zien is, hoe vaker de bezoekers terug zullen komen.

De techniek van responsive webdesign

Bij responsive webdesign worden de volgende punten toegepast om uw website geschikt te maken voor alle beeldschermen:

 • eenvoudige en snelle resolutie detectie
 • het gebruik van een broncode
 • automatisch aanpassen van de leesbaarheid van de tekst.
 • korte zinnen
 • een bruikbaar content management systeem

Ten eerste wordt er met responsive webdesign voor gezorgd dat de website zich altijd aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Op deze manier is de content waar dan ook goed te zien. Dit is mogelijk dankzij de zogeheten resolutie detectie. Met deze nieuwe techniek reageert de detectie op de beeldschermresoluties zelf. Daardoor kan een website zich dus altijd aanpassen en is het altijd goed te lezen. Voordeel hiervan is dat inzoomen en schuiven niet nodig is. Met een broncode hoeft er niet constant onderhoud gedaan worden om een website goed te houden. Zo zijn artikelen op mobiele telefoons, tablets en laptops altijd goed te lezen, hoe groot het scherm ook is. Als er meerdere broncodes gebruikt worden dan is dit niet altijd mogelijk. Daarom zijn de woorden van sommige websites niet goed te zien. Het gebruik van een broncode en goede apparaat detectie zorgen ervoor dat met responsive webdesign het schermformaat altijd wordt geanalyseerd. Hierdoor wordt de tekst continu geoptimaliseerd aan de gebruiker. Dit is ideaal in deze tijd vol met smartphones die veelal verschillen in formaten. Daarom is responsive webdesign steeds meer nodig. Al is het maar om er zeker van te zijn dat uw boodschap via het internet altijd goed bereikbaar is en te lezen is. Het voordeel hiervan is dat er niet meerdere platformen of internetpagina’s gemaakt hoeven te worden. Met een ontwerp en de toegepaste techniek van responsive webdesign kan uw website zich aanpassen aan alle beeldschermresoluties.

Een absolute must

De service van Webton kent meerdere vormen. Wij kunnen adviseren in het gebruik van responsive webdesign en we kunnen het voor u uitvoeren. In onze werkzaamheden willen wij onze klanten honderd procent informeren over de diensten die zij inhuren. Ook over het nut van de ontwerpen. Wel wijzen wij onze klanten erop dat technologische ontwikkelen nooit stil staan, sterker nog, ze gaan met de dag sneller. Dit betekent dat u ook altijd bij moet blijven als u technologie en internet gebruikt voor de marketing van uw organisatie. Ook hier kunnen organisaties niet om heen. Internet is het nieuwe visitekaartje en het neemt verschillende vormen aan. Uw digitale visitekaartje kan zich met responsive webdesign aanpassen aan elke gebruiker. Daarom raden wij responsive webdesign aan. Het geeft de zekerheid dat uw website altijd goed wordt weergegeven. Met het oog op alle verschillende mobiele telefoons die in de maak en in gebruik zijn, is dit een uitstekende technologie om uw bedrijf toegankelijker te maken. Mensen kijken altijd snel op hun telefoon naar informatie. Uw informatie kan met responsive webdesign op iedere mobiel te lezen zijn. U loopt dan niet het risico dat woorden of zinnen verkeerd geïnterpreteerd worden door slechte leesbaarheid. Er zitten meerdere voordelen aan responsive webdesign en het wordt meer en meer gebruikt. Een van de nadelen is wel dat het nog niet door alle browsers wordt ondersteund. Maar ook hier houdt Webton rekening mee. Wij houden rekening met de gebruikers van de website. Dit is sowieso onderdeel van onze diensten, wij denken altijd met onze klanten mee. Samenwerking met Webton is niet eenrichtingsverkeer, maar een interactie samen met u waarin we gezamenlijk een ideale website bouwen die aansluit bij:

 • uw onderneming
 • uw doelgroep
 • uw klanten
 • deze tijd
 • uw diensten

Lees meer op onze website webton.nl over onze diensten en werkwijzen.

Comments are closed.

Scroll to Top