Hoge positie behalen in Google

Hoog in Google, het klinkt als een toverspreuk. Niet alleen taal technisch, ook in de zin dat menig bedrijf hoog in Google terecht zou willen komen. Dus als men deze term leest dan gaan er vast veel alarmbellen rinkelen. Wie staan er hoog in Google? Maar bovenal: hoe hebben ze dat voor elkaar weten te krijgen. De werking van Google is daarom ook een belangrijke manier om erachter te komen hoe deze zogenaamde ranking precies in zijn werk gaat. Als je die informatie eenmaal weet en begrijpt, dan kan je, uiteraard op volkomen legale wijze, jouw eigen site zo aanpassen dat jouw eigen website binnenkort hoog in Google terug te vinden zal zijn. Er zijn uiteraard diverse technieken, elk met weer een geheel eigen handleiding zodat ook binnen die technieken gevarieerd kan worden. Een slimme balans van al die wijzen zal uiteindelijk de plek op de beruchte lijst generen. Maar denk daar niet te lichtvaardig over, er zijn speciale bureaus die dit de hele dag doen als vast werk. Het is dus zeker niet in een middagje te doen. Je hebt daar toch ook helemaal geen tijd voor? Zeker als je ook nog niet zo veel weet van pc’s en het maken of aanpassen van sites, dan verzand je al snel in de diverse codes die er zijn om hoog in Google te komen. Het ene programma werkt vaak weer met een geheel andere code dan een andere. Programmeurs kennen deze vormen meestal goed en zullen daarom veel sneller aanpassingen kunnen doen om ervoor te zorgen dat je site hoog in Google terecht kan komen. Je zult wel begrijpen dat het dus zeer kan lonen om een bedrijf in te huren die deze taak op zich nemen. Zij zullen zich gaan richten op de zogenaamde internetmarketing waar een positie hoog in Google mee kan worden gegeneerd en hopelijk mee kan worden vastgehouden.

Hoog in Google staan is belangrijk

Waarom is dit nu eigenlijk zo belangrijk? Mensen kunnen toch ook gewoon even wat verder klikken om bij jouw site terecht te komen? Een plek hoog in Google is zo op het eerste gezicht niet meteen het belangrijkste waar u aan denkt als u een site hebt gemaakt of hebt laten maken. Een bedrijf dat de site voor u maakt en daarnaast ook aan marketing voor het internet doet, zal in de meeste gevallen direct adviseren om hier toch echt geld en tijd in te steken. Een goed bedrijf kan dit meestal tegelijkertijd doen zodat je als het ware twee vliegen in een klap slaat. Sterker nog, dat scheelt enorm veel tijd en vooral geld omdat dergelijke bedrijven vaak een totaalpakket aanbieden dat goedkoper is dan de combinatie van losse elementen zoals enkel een website laten bouwen en nadien een plek hoog in Google te verlangen. Wees dus slim en kies voor een dergelijk totaalpakket als het in je schoot wordt geworpen, je zult nadien zien dat dit een uiterst verstandige keus was. Je bent namelijk direct goed vindbaar dankzij de plek hoog in Google. De belangrijkste reden die we hier nog niet genoemd hebben is natuurlijk dat mensen helemaal niet naar een volgende pagina gaan. Vrijwel niemand klikt verder dan bladzijde 3 of 4. En dat betekent dat je met een lage plek je site wel kunt vergeten. Enkel doordat men de site ergens toevallig gelezen heeft of omdat ze het op een papiertje hebben staan zal ervoor zorgen dat je site toch nog wat bezoekers krijgt. De meeste mensen zoeken echter via Google in als de resultaten niet bevalen, dan klikken ze niet verder maar passen ze de zoekterm aan. Zij vertrouwen er namelijk op dat Google de beste resultaten als eerste weergeeft. Zit er niet tussen wat ze zochten, dan veranderen ze de termen. Dat is een belangrijke zaak om te onthouden want als jou site met geen enkel sleutelwoord te vinden is, dan kan je fluiten naar de bezoekers en de klandizie. Je zult nu dus wel begrijpen hoe belangrijk een plek hoog in Google eigenlijk is.

Ga de strijd nu aan!

We bedoelen hiermee dat er op het internet ook een hevige concurrentiestrijd is tussen sites die hetzelfde nastreven, namelijk de verkoop van hun producten en diensten. Toch staat het hoog in Google komen nog relatief in de kinderschoenen. De kans is dan ook groot dat het een gerenommeerd bedrijf zeker gaat lukken. Een plek hoog in Google komt immers niet uit de lucht vallen, dat hebben we nu wel vaak genoeg aangetoond. Blijf dan ook niet wachten tot men vanzelf wel naar je site toe komt, je kan daardoor belangrijke orders wel vergeten. Die gaan naar de concurrenten die wel hoog in Google te vinden zijn. Kies dus voor een betere oplossing, namelijk door het inhuren van een bedrijf die naast het hoog in Google terecht komen ook nog andere zaken op webgebied voor jou site kunnen betekenen. Hierbij denken we aan onder andere de volgende zaken.

  • Ten eerste uiteraard hoog in Google komen aan de hand van zoekmachine optimalisatie en linkbuilding.
  • Ten tweede kunnen ze vaak de website geheel renoveren zodat het beter vindbaar en overzichtelijker wordt.
  • Laat een webwinkel bouwen zodat potentiele klanten direct hun bestelling kunnen plaatsen.
  • En laat een app bouwen zodat je site veel toegankelijker is voor de smartphone en de tablet. Daarmee voorkom je veel ergernissen en mensen kunnen dan ook via die toestellen je site eenvoudig komen bezoeken.

Comments are closed.

Scroll to Top